TRYCKTEKNIKER


Profilering av textila material kan utföras med färgtryck eller applikation men även i kombination av de två. Ett färgtryck innebär att trycket sker med färg direkt på textilen som vid screentryck. En applikation är ett märke som antingen sys eller värms fast på textilen som till exempel brodyr, transfer, flock och digital transfer.

VALET AV METOD

Valet av metod beror på vad du som kund har för önskemål gällande motiv, produkt, kvalitet, pris, antal, storlek och leveranstid. Många gånger får vi också hitta kombinationer av produktionsmetoder just för att möta specifika önskemål och krav från kund.

DIGITALT OCH GEDIGET HANTVERK

Att trycka textil är inte som att kopiera papper. Trots digital teknik kräver vårt arbete ett hantverk och handpåläggning där gedigen kunskap och erfarenhet måste finnas bakom varje beslut och utförande. Detta för att vi alltid ska kunna garantera hög kvalitet på det vi slutligen levererar.

Ytterligare en orsak till att vi kan garantera en hög kvalitet beror på att all produktion sker innanför våra fyra väggar, inte hos underleverantörer. Därmed blir också vår kundservice snabb och allt finns inom räckhåll för att kunna ta snabba och avgörande beslut.